11. maj 2012

Kinesiske pandekager á la forårsruller

Dybstegte pandekager (forårsruller lavet af pandekagedej) m. lækkert fyld...
Inspiration er hentet i en gammel kinesisk kogebog fra Asschenfeldt, hvor der er beskrevet to slags dej til forårsruller, så ville prøve pandekagedejen af. Man kan også vælge at lave dem som pandekager m. fyld uden dybstegning, efter smag. Jeg brugte fyld ud fra hvad jeg havde liggende.

Pandekager: Pisk pandekagedej med de nævnte ingredienser og lad den hvile en halv time. Pensl stegepanden med lidt rapsolie og steg pandekager så tynde som muligt, skal kun steges på den ene side, til de virker faste (og ikke mørke).

Fyld: Man kan lave vegetarfyld, el. bruge hakket kød, kylling eller hvad man nu har, kun fantasien sætter grænser.

Skær hvidkål i tynde små strimler, riv gulerødder og æble, hak forårsløg i små stykker og skær et stykke røget bacon i små tern, ca tre halvtykke skiver. Svits bacontern af først og kom grønt ved. Dryp over med lidt hvidvin, citronsaft el. et par dråber eddike, soya og krydr med lidt salt, sukker og peber. Kom evt. lidt sød chilisovs i retten. Svits alt godt af og kom en lille smule maizena rørt i lidt vand i, så det hele samles og ikke bliver for vandet i konsistensen. Smag til. Er selv vild med sur-sødt og stærkt men det er jo smag og behag. Lad det køle helt af.

Rør et æg med en spsk maizena til pensling af rullerne.

Pensl kanten på pandekagerne med æggeblandingen, kom fyld på, form kanten over som på billederne og pensl igen før den rulles helt sammen. Tjek den varme olie i wokken (el. en høj pande) med en tandstik, når det bruser er olien varm nok.

Pandekagerne steges to af gangen til de er lyse-gyldne og tages op. Kommes derefter i olien igen til de er færdigstegte, vendes undervejs så de ikke bliver for mørke. Lægges på fedtsugende papir. Server med salat, sød chilisovs og soya.
Pandekager: (ca 6 stk)
2 æg
2 1/2 dl vand
1 tsk eddike
2 dl hvedemel
2 knsp salt

Fyld: (lidt på slump)
et lille stykke hvidkålshoved
1 revet æble
2 store gulerødder
4 forårsløg
3 ml. tykke skiver bacon
ca 2 tsk soya
citron el. et par dråber eddike
1 dl hvidvin
ca 1 tsk sukker
2 knsp salt og peber
2 tsk sød chilisovs

Jævning: ca 1 tsk maizena og 2 spsk vand

Rigeligt rapsolie til friturestegning

Pensling: 1 æg og 1 spsk maizena

Pandekagerne blev lækre sprøde uden på og lidt bløde og saftige indeni. Fyldet passede rigtig godt sammen med den røgede bacon smag til den sur-søde kålblanding.

En god ide til gæster, hvor man sagtens kan lave pandekager og fyld om formiddagen, og så stege dem om aftenen.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar